Боркините на „Кърджали“ с три медала от Дългопол

Снежана със златния медал

С два златни и един сребърен медал се завърнаха боркините на Спортен клуб по борба „Кърджали“ от Международния турнир , който се проведе през уикенда в Дългопол, Варненско. В надпреварата участваха над 100 млади състезатели от 16 клуба от страната, както и гости от Турция и Молдова. Това съобщи президентът и треньорът на клуба Аталай Сюлейман.

 

Първо място и за Елис Юсеин

Златни медали спечелиха Снежана Иванова и Елис Юсеин, а Туче Тунджер се отличи със сребърен медал. Във финалната среща в категория 40 кг Снежана Иванова победи с туш представителя на домакините и заслужи златния медал. Тя получи отличието си от олимпийския шампион Хасан Исаев. В категория 48 кг Елис Юсеин грабна първото място след като победи с туш съперничката си от Дългопол.

Туче заслужи сребърен медал

В категория над 57 кг Туче Тунджер загуби с точки финалната среща от представителя на Молдова и спечели сребърен медал. Тя получи отличието си от петкратната световна шампионка Станка Златева.
„Представихме отлично кърджалийска област. Момичетата дадоха максимума от себе си. Ние сме единственият клуб в областта, който се занимава с женска борба. Надявам се да намерим спонсори, които да подпомогнат дейността ни, за да може повече желаещи да спортуват спорта борба“, заяви Аталай Сюлейман.

Гюнер ШЮКРИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache