Училищният звънец в ЕГ „Христо Ботев“ поведе отново ученици и учители към света на познанието

Точно в девет часа започна тържеството за откриване на новата учебна година в Езикова гимназия „ Христо Ботев“. Под съпровода на химна на Република България бе издигнат националният флаг, а тържествената част продължи с посрещането на училищното знаме. Гвардейците на Гимназията и фанфарната музика допринесоха за празничната атмосфера.

Тези вълнуващи мигове бяха споделени и от гостите на празника. С нас беше госпожа Мирянова, началник-отдел „ Административно, правно и финансово обслужване“ в Регионално управление на образованието град Кърджали. Тържеството уважи и госпожа Катя Митовска, заместник-кмет на Община Кърджали. Присъства и господин Яни Янев, който е председател на Тракийското дружество „ Димитър Маджаров“. Главният секретар на Областна управа и председател на Обществения съвет в Езиковата гимназия, госпожа Събина Сюлюкчиева, също поздрави присъстващите. Гост беше и господин Петър Тонев, председател на Обществения съвет в „ Свети свети Кирил и Методий“. Всички те отправиха своите пожелания за здраве, успехи и късмет към събралите се учители и ученици.

Директорът на Езиковата гимназия, госпожа Йорданка Чавдарова, развълнувано сподели гордостта си от успехите на своите възпитаници, които нареждат гимназията сред най-добрите училища в България. Тя благодари на учителския колектив за високия професионализъм и отдаденост на учениците. За новата учебна година госпожа Чавдарова пожела на Гимназията вече не един, а два олимпийски класа. Тя представи и доброволеца по програма „ Фулбрайт“ Патрик Ларсън, който ще подпомага обучението по английски език в осми клас. Училището очаква и своя доброволец от Германия по програма „ Културвайт“, който ще се включи в подготовката на осмокласниците, изучаващи немски език. Директорът връчи и Ключът на знанието, като тази година имаше двама ученици, приети с най-висок резултат – Борислав Енчев и Ачеля Ниязи.

Осмокласничката Ана Чорбаджийска и дванадесетокласникът Павел Димитров с много вълнение поздравиха присъстващите и им пожелаха здраве и попътен вятър.

Песни на различни езици, стихотворения и много усмивки сътвориха неповторим 15 септември в Езикова гимназия „ Христо Ботев“. Нека новата учебна година бъде спорна, здрава, ползотворна и мирна за всички учители, ученици и родители!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache