Рибарите от Кърджали се представиха достойно в битката за Купата на федерацията

Отборът на Кърджали в състав Димитър Димитров и Бирджан Мехмед се класира сред първите в турнира за Купата на Българската федерация по риболовни спортове, който се проведе в събота и неделя на Гребния канал в Пловдив.

Първия ден допуснахме грешка със стръвта. Сложихме малко повече от необходимото, което ни изигра лоша шега, изтеглихме и лош жребий. През втория ден коригирахме пропуските и всичко си дойде на място, в секторите се паднахме  на места, където риболовът  беше равностоен и се представихме много добре, коментира за „Нов живот” Димитър Димитров.  

В състезанието участваха 24 отбора от цялата страна. Победител е отборът в състав Славчо Петров и Симон Симонян.

Следващото състезание ще бъде след две седмици на яз. „Мандра”, което се организира от самите състезатели. Ще бъдат поканени риболовци от Кърджали, Стара Загора и Пловдив. Турнирът ще бъде отборен  по двойки, двудневен, с голям награден фонд.

В Пловдив Димитър Димитров участва в среща на капитаните на клубовете към  секция „Плувка”. Определени са язовирите, на които през следващата година ще се проведат трите кръга от републиканското първенство. Първият  ще бъде пред май на Гребния канал в Пловдив, вторият – на езерото „Шумен” и третият на езерото „Мандра” край Бургас.

Ако Българската федерация по риболовни спортове плати такса, догодина България ще участва на европейското първенство по улов на риба с плувка. Ако не плати, на европейското ще отиде клубен отбор, който сам ще си плати таксата.  Отборът, който ще участва на световното първенство, ще бъде съставен от състезателите, заели от първо до шесто място на държавното първенство, уточни Димитър Димитров.

Валери НЕДЯЛКОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache