44-годишната Мергюл влиза в затвора за 1 година, пренесла от Турция 320 кутии цигари без бандерол

По обвинителен акт на Районната прокуратура в Кърджали е осъдена 44-годишната Мергюл Е. за това, че държала голямо количество акцизни стоки – цигари без бандерол – престъпление по чл. 234 ал.1 от Наказателния кодекс. Районният съд в Кърджали й наложи наказание от 1 година лишаване от свобода при първоначален “общ” режим, както и глоба в размер на стойността на цигарите – 2 454 лева. Присъдата е потвърдена от Окръжния съд в Кърджали и е влязла в сила.

На 7.04.2015 г. в  Кърджали служители на РУ на МВР-Кърджали извършили проверка на Мергюл Е., след като слязла от автобус, идващ от Турция. Установили, че в багажа си тя пренасяла  общо 320 кутии цигари без бандерол. При претърсване и изземване в дома на Мергюл Е. били установени още 11 кутии цигари без бандерол.

Мергюл Е. е извършила горепосоченото престъпление в изпитателния срок по предходна условна присъда за системна контрабанда на тютюневи изделия, поради което съдът приведе в изпълнение и тази присъда, по която е получила наказание от 8 месеца лишаване от свобода.

2 коментара

  1. Л**** каза:

    Голямо престъпление.Идиоти.Пишете големците как крадат

  2. Sedefche каза:

    All inclusive bulgarturist…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *