Детска градина „Мики Маус“ в Бенковски първа в областта с таблети и образователни уебприложения

Първата детска градина в област Кърджали, където децата ще придобият знания със специализиран софтуер, разработен по програми за информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование, е ДГ „Мики Маус“ в село Бенковски община Кирково.

За да могат децата и възпитателите от детската градина в Бенковски да се включат към образователните уеб приложения, разработени специално за тях, те получиха 30 таблета от общинската администрация.

Смарт таблетите бяха връчени на преподавателите от кмета на Кирково Шинаси Сюлейман.

„Интерактивното обучение в ранна детска възраст е иновация и ноу-хау в България. В Кирково решихме да тръгнем от най-голямата детска градина. Искаме децата ни да разберат, че технологиите не са само за игри и може да се използват за получаване на по-добро образование. Започваме от Бенковски с идеята ако преподователи, родители и ученици одобрят, да го утвърдим и в другите детски градини в общината“, каза Сюлейман при връчването на таблетите.

На демонстрацията на образователните уеб приложения присъстваха зам.-кметът Валентина Димитрова, Стела Димитрова – началник отдел и общинският лидер на ДПС Ерджан Фърънджъ.

Основна цел на интерактивното обучение е иновациите да навлязат в детските градини, улеснявайки работата на преподавателите и допринасяйки за по-успешното развитите на децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *