И победителят в Мистър BGvolleyball.com 2017 е…кърджалиецът Димитър Калчев

И победителят в Мистър BGvolleyball.com 2017 е... Името на големия победител в единствения по рода си конкурс в родния волейбол за Мистър BGvolleyball.com 2017 вече е известно и това е Димитър Калчев. 

Носителят на короната бе избран след три етапа, в които стартираха 12 волейболисти. В този период екипът ни зададе различни въпроси, които разкриват същността им, а в други трябваше да разсъждават, и да проявят и фантазия. Претендентите дори влязоха в ролята на поети, като някои от тях писаха четиристишия, за да изявят своята личност.

Dimitar_Kalchev

Димитър Калчев

 

По време на конкурса станаха интересни обрати – лидерът в първия кръг Алекс Грозданов сдаде лидерството във втория етап на Димитър Калчев, който бе на върха от самото начало и на финалната фаза  и събра най-голям читателски вот.

Третият Мистър BGvolleyball.com 2017 Димитър Калчев е на роден на 21 години, висок 192 сантиметра, играе на поста посрещач в колежанското първенство на САЩ. Тренира волейбол от 13-годишен, а в момента учи финанси и балансира между университета, спорта и работата.

Димитър Калчев е роден в Кърджали през 1996 г. Завършил е Езиковата гимназия с английски и немски. Първите стъпки в спорта са свързани с тениса на маса. На 13г. започва занимания с волейбол. Агитират го треньорите Иван Бекриев и Веселин Тонков. Директорът на СУ”П.Р.Славейков” Милко Багдасаров го канел в „училището за шампиони”, за да тренира в тамошната волейболна школа. Вместо това тимът на Езиковата с Димитър Калчев побеждава славейковци всяка година.

На 15 години започва да играе при мъжете в „Арда”-Кърджали. Причината да го вземат е, че тренирал три пъти повече от своите съотборници в училище. Волейболистът на „Арда” Константин Митев го препоръчал на треньора Иван Халачев. Играе 4 години в кърджалийския тим.

Преди няколко месеца Митко бе удостоен с най-високото отличие на Калифорнийския държавен университет Нортридж (CSUN) „Спортист на годината“, след като направи много силен сезон с екипа на „матадорите“. Участва и в младежкия национален отбор по плажен волейбол на България, а през лятото заедно с партньора си Георги Стоянов грабна златните медали на Балканиадата по плажен волейбол за девойки и младежи до 22 години. Най-красивият волейболист на България направи много добри участия и в редица национални турнири, в тандем с Николай Колев, с който организираха и няколко благотворителни инициативи.

Подгласник на Димитър Калчев е Дейвид Кръстев, който завърши на второ място. Дейвид е на 18 години, висок е 200 сантиметра, като се изявява на поста диагонал във ВК Пирин (Разлог). Занимава се с волейбол от 14-годишен, а преди това тренира спортна гимнастика.

d_krustev_09

 

На трета позиция се класира Алекс Грозданов – на 19 години, висок 206 сантиметра, играе на поста център. Волейболистът е състезател на Калцедония (Верона), като се подвизава в Суперлигата на Италия. Бивш състезател на Добруджа 07 и Левски.

 

a_grozdanov

Финалната петица се допълва от състезателят на Добруджа 07 Жулиен Георгиев. Заелият четвърто място Георгиев играе на поста диагонал. Той е на 22 години, висок 200 сантиметра и притежава разностранни умения.

julien

На пето място сред финалистите завърши разпределителят на Тетевен Волей Христо Петков. Христо е на 23 години, висок 193 сантиметра. Юноша е на ЦСКА (София), а като професионален състезател започва пътя си в тима от родния си град – Ботев (Луковит).

h_petkov_2017

 Мистър BGvolleyball.com 2017 ще бъде награден на специална церемония, мястото и часа на която ще бъдат допълнително обявени. Подгласниците и останалите финалисти са поканени на събитието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache