Цвета Караянчева подари на Антонио Таяни парламентарен звънец

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, който е на посещение в България, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Оценявам високо Вашата визита броени дни преди началото на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Посещението Ви днес – в Деня на християнското семейство, е и символично, защото Европейският съюз е нашият общ дом”, каза Караянчева. Тя коментира, че нашите деди са оставили на децата ни богато културно-историческо наследство.

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви, че сътрудничеството между Европейския парламент и националните парламенти е от ключово значение. Винаги съм подчертавал, че отношенията с националните парламенти са изключително важни, защото така ние чуваме гласа на европейските граждани. Аз смятам, че е много важно между нас да има активен диалог, защото това е от съществено значение за бъдещето на Европа. В Деня на християнското семейство трябва да знаем къде отиваме, трябва да познаваме и нашето минало, подчерта Таяни.
Цвета Караянчева отбеляза важната роля на отношенията между българския и Европейския парламент. Ние трябва да работим заедно, защото представляваме нашите граждани и трябва да защитаваме техните интереси, допълни още тя.

По думите й страната ни приема председателството като важна национална задача, която може да представи България като подготвен и коректен посредник в предстоящите дебати за бъдещето на Съюза.
Във Ваше лице ние виждаме естествен партньор в стремежа ни да проведем успешно парламентарното измерение на българското председателство, допълни председателят на българския парламент.
Общо бе мнението, че настоящото посещение в София ще допринесе за по-нататъшно сближаване на българския и Европейския парламент и ще задълбочи ползотворното сътрудничество между двете институции по време на нашето председателство.
Председателят на парламента Цвета Караянчева подари на Антонио Таяни копие на парламентарния звънец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *