„Нетроникс” откри трети магазин за компютърна техника до автогарата в Кърджали

. Фирмата предоставя интернет, интерактивна телевизия, видеонаблюдение и сервиз

Кърджалийската фирма „Нетроникс” ЕООД откри до автогарата в Кърджали магазин за компютри, интернет услуги и Ай Пи Телевизия. Лентата отрязаха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, районният мюфтия Бейхан Мехмед, енорийският свещеник отец Петър и управителят на фирмата Мюмюн Муса. На церемонията присъстваха общински съветници, кметове на населени места, представители на сродни фирми, клиенти и  приятели на фирмата. Докато течеше тържеството навън се сипеше пороен дъжд. Присъстващите видяха добра поличба в това – на новия магазин и на фирмата ще й върви като по вода.

Кърджали показва едно много високо технологично ниво. Няма как да се поддържа то ако няма подобни фирми, които предлагат такива услуги. Община Кърджали е съставена от 117 села, като разстоянието между двете крайни села е повече от 100-110 километра. Ние не успяхме да направим това, което Мюмюн Муса успя да направи за община Кърджали. Преди седем-осем години бях направил един проект за доставка на интернет в селата. Занесох го и в Брюксел. Разговаряхме с една от най-големите световни фирми, които много харесаха този проект. Проблемът беше, че трябваше да се намери много голямо финансиране  и трябваше да изчакаме европейските проекти. Преди да дочакаме европейските проекти Мюмюн Муса направи нещо, което даже световните фирми не успяха. Казвам го с респект, с уважение и благодарност от името на всички в  населените места. Той със своя ентусиазъм, със своята находчивост, обикаля всички села и града и предоставя тази така важна на този етап интернет връзка, изтъкна инж. Хасан Азис. В това време даже и в най-последното село всеки има вече нужда от интернет, за да може да направи своята връзка с близките си хора,  с децата си, които са в чужбина. Тази връзка пак е благодарение на Мюмюн Муса. Благодаря му, че през всичките тези години свърши това, без да е получил никаква помощ от община Кърджали. Прави го единствено и само рискувайки своя бизнес. Благодаря му, че той един добър партньор на община Кърджали. Той е направил най-добрия хаир на хората, които се възползват от неговите услуги. Пожелавам му да разширява бизнеса си, да предоставя по-качествени услуги, на местата където вече е бил, защото технологиите се развиват, каза още кметът.

Да даде господ мир, здраве и спасение на това добро начинание и на всички наши съграждани, които живеят в Кърджали, мир и разбирателство без разлика на вяра, пол и народност, каза отец Петър.  Радвам се, че има младежи, които се занимават с разпространение на интернет и улесняват в общуването между хората, подчерта още той.

Мюфтията Бейхан Мехмед също благослови това добро начинание. Полежа успех, здраве и берекет на собственика и на работещите в магазина и фирмата.

Благодаря на всички приятели и гости, на кмета, на мюфтията, на попа, че се отзоваха, че ме уважиха. След тези хубави думи и тази подкрепа се чувствам силен. Ще продължаваме все така усилено да работим за разширяваме на нашите услуги, каза управителят на фирмата Мюмюн Муса.

В магазина  се продават компютри, лаптопи, таблети, и смартфони, аксесоари и консумативи произведени от всички водещи световни фирми. На разположение на клиентите е и сервиз за компютърна техника. Предлага се интерактивна телевизия и оптичен интернет,  както и видеонаблюдение – пожароизвестяване и сигнално-охранителни системи.

Това е третият магазин на „Нетроникс” ЕООД. Другите са в района на пазара в Кърджали и в Ардино. Фирмата предоставя интернет в Кърджали, на цялата територия на община Кърджали и на част от община Ардино.

 

Текст и снимки: Валери КОВАЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache