КЕВР окончателно реши: По 2,43 лв. за куб. м вода ще плащаме в Кърджалийско от 1 януари

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди окончателно новите цени на водата в 14 области – СофияПерникМонтанаВрацаПловдивСмолянКърджалиРусеСилистраШуменВарнаБургасСливен и Ямбол. Основната причина за поскъпването на услугата е необходимостта от инвестиции във ВиК мрежата, обясняват от регулатора.

От Нова година водата в Кърджали поскъпва с 2,8 % и ще плащаме по  2,43 лв./куб.м.

От Нова година водата в Шумен става 3 лева и 32 стотинки, във Враца – 3 лева и 9 стотинки, в Силистра става 3 лева и 29 стотинки. В Ямбол водата поскъпва от 2 лева и 31 стотинки до 2 лева и 78 стотинки. Новата цена там ще влезе в сила, когато бъде изградена пречиствателната станция в града, уточняват от комисията за енергийно и водно регулиране.

От 1 януари хората в Бургас ще плащат 2 лева и 77 стотинки за кубик вода, а тези в Монтана 2 лева и 89 стотинки. В Пловдив цената на услугата става 2 лева и 20 стотинки, а във Варна 3 лева.

Цената на водата в София поскъпва с 9 на сто.

Въпреки призивите да коригира решението си за цените на ВИК услугите, днес регулаторът не прие съществени промени, така че да коригира утвърдените в бизнес плановете на ВИК дружествата стойности на услугата по региони.
Очаква се цената на водата да расте и през следващите години. Възможно е понижение, само ако дружествата не изпълняват заложените инвестиции.

 

6 коментара

 1. анонимен каза:

  Знае ли КЕВР ,че в следствие на непрекъснатите повреди по водопровода ,асфалта на нашата улица прилича на швейцарско сирене. /гр.Кърджали кв.Студен кладенец/ ВиК не възстановява асфалта след ремонтите .

 2. Bate boko каза:

  Napraite q 10 leva napravo da zimate po 3000 leva zaplati

 3. Емине Местан каза:

  А какво ще стане с добавките от тежки метали и другите замърсители на водата? Нали цената ужким расте с подобряване качеството на водата? Кой би могъл да ни докаже, че пием годна вода? Пак монополистите постигнаха целта си. Потребителите кучета ги яли.

 4. Цвъки каза:

  Честито! За сметка на това ще имаме нови/скъпи/сВинетки. Благодарим ви гЕРП-ерасти!

 5. Бахри Контейнера каза:

  Малко е!

 6. Мист каза:

  Така е като спират водата по 50 пъти в годината. Трябва да избият от някъде некадърниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *