Алековци честват патронния си празник

   На 13 януари се навършват 155 години от рождението на големия човек, гражданин и творец Алеко Константинов. На патронния си празник учениците от ПГИ”Алеко Константинов” посветиха Алекови дни.

В обявения конкурс за есе младите хора показаха умения да изразяват своята позиция и категорично заявиха, че “Има бъдеще нашата хубава България”. В конкурса за рисунка талантливи ученици сътвориха прекрасни 3d картини, графики на портрета на Алеко, колажи с илюстрации към негови произведения. В експонирания кът на писателя можеше да се прочете информация за живота и творчеството му и да се видят книжни издания на негови творби. Във фоайетата на училището бяха показани презентации за Алеко и фотографии, показващи красотите на Родопите.

По традиция се проведе състезание по български език, в което ученици от 8-12 клас показаха комуникативната си грамотност, като работиха върху тестове по формат на PISA. В десетите класове бе проведено състезание по английски език. Учениците представиха презентация и проведоха викторина на английски език. В часовете по професионална подготовка единадесетокласниците демонстрираха своите предприемачески умения, усвоени в учебните часове.

Алековци носят и висок спортен дух. С много хъс те се включиха в състезанията по волейбол между отделните класове.

В последния ден от празниците се проведе тържество, на което алековци отдадоха почит на своя патрон. Поднесоха цветя пред портрета му, пяха, танцуваха и се веселиха.

Госпожа Мешелиева, директор на гимназията, поздрави всички ученици, учители и целия персонал с празника, като им пожела здраве и да съхранят у себе си духа на Алеко. Празникът завърши с кръшно българско хоро. Алековите дни за пореден път бяха ярко доказателство за това, че учениците от ПГИ са достойни последователи на своя патрон.

 

 

1 отговор

  1. Наблюдател каза:

    Няма ли кой да боядиса пода и да освежи ръководния състав?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *