Прокуратурата се самосезира за колите с газови уредби

КРОСС/ Прокуратурата се самосезира след медийни публикации за занижен контрол при ползване на превозни средства с газови инсталации.

Съмненията са, че не се спазват нормативноустановени изисквания при първоначалната проверка или при извършване на периодичен преглед на автомобилите с такива уредби.

Информацията за неспазване на законните изисквания за отчетност и контрол налага предприемане на повсеместни мерки в спешен порядък предвид значителния брой ползвани автомобили с газови уредби на територията на цялата страна, посочват от държавното обвинение.

Върховната административна прокуратура (ВАП) посочва още, че правомощията за контрол са възложени на органите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, а налагането на санкции е в правомощията на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Във връзка с това от ВАП са ангажирали министъра на транспорта, който да предприеме мерки за спазване нормативните изисквания в Наредба № Н-32 от 16.12.2011 г. и Наредба № Н-3 от 18.02.2013 г.

Прокуратурата трябва да бъде уведомена за взетите решения и предприетите действия до 19 февруари.

Източник: http://www.cross.bg

1 отговор

  1. оле каза:

    Пак проверки,още глоби.От къде най лесно държавата маже да вземе пари?-от водачите на МПС т.е. нас гражданите.Нека умното ни правитество осигури по 1000 евро пенсии,2500 евро заплати и няма за внасяме таратайките на Европа.Сега какво?зимни гуми,летни гуми,неправилно паркиране,не съобразена скорост,изгорели газове замърсяващи въздуха,сега натиснахме и автомобилите на пропан бутан,които са доста екологични…аман ,още какво ще измислят.Има група „умници“които дори не знаят какво има под капака на автомобила,повечето дори не са и добри шофьори но,философстват, дават предложения,други подобни на тях гласуват,без да знаят за какво,и ето нескопосани нормативни разпоредби.Иди се оправяй

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache