Опасна дупка на улица „Републиканска” до парк „Горубсо”?!

Ямата  е от две-три години, шофьори трошат колите си!

Валери КОВАЧЕВ

Дупката е особено опасна нощем и когато вали дъжд. Тогава не се знае каква изненада може да поднесе на шофьорите, които минават за първи път по този участък

Огромна дупка е зейнала на улица „Републиканска”, недалеч  от печатницата в Кърджали. Работещи и живеещи в района  твърдят, че ямата е от две-три години. Асфалтът е бил изрязан и изкъртен от ВиК при изграждане на водопроводна връзка.  След строителството дупката е била засипана с баластра и с това всичко приключило.

Ако не бъде закърпена дупката, опасността от катастрофи ще бъде голяма. Тя е особено опасна нощем и когато вали дъжд и се напълни с вода. Тогава не се знае каква изненада може да поднесе на шофьорите, които минават за първи път по този участък.

По улица „Републиканска” всеки ден минават стотици коли. Въпреки това смята се, че в момента не е толкова натоварена, но няма да е така след месеци. Както „Нов живот” писа, предстои ремонт на улица „Заводска”, която минава покрай  „Горубсо”.  Очаква се след ремонта автомобилният трафик по улиците „Републиканска”  и „Заводска” към булевард  „Беломорски” да се засили. Реконструкцията на  ул. „Заводска”, която е перпендикулярна на ул. „Републиканска” и една от най-преките връзки с бул. „Беломорски”,  включва изземване на паважната настилка, изкопаване на излишните земни маси, оформяне на пътното платно, полагане на основа от трошен камък и на два пласта асфалт.

Снимка: Денис ДЕЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *