През новата учебна година: 23 професионални и 32 профилирани ще приемат ученици след 7 клас в област Кърджали

Постоянната комисия по заетост гласува държавния-план прием в професионалните и профилираните паралелки на територията на област Кърджали за учебната 2018/2019 г. Заседанието бе ръководено от заместник областния управител Леман Али. Началникът на РУО Гроздан Колев направи презентация за подготовката на план-приема, съобразно социално-икономическите и демографските особености на региона, потребностите на бизнеса и възможностите на училищната мрежа.

За учебната 2018/2019 г. се предлагат общо 55 паралелки след 7 клас – 23 професионални и 32 профилирани. За първи път се предлага паралелка по електрообзавеждане с дуална форма на обучение в ПГ  „Капитан Петко войвода“  в партньорство с ЕВН. Предложени са  и две нови професии в една паралелка:  „Дизайнер“ и „Художник-приложни изкуства“ в СУ „Владимир Димитров – Майстора” –Кърджали.

В рамките на заседанието бе прието създаването на работна група с участието на областна администрация, Бюрата по труда и работодателските организации, която да проучи  потребностите от работна сила в областта по матрица, утвърдена от Агенцията по заетостта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *