Баскетболистите на „Фаворит“ готвят втори пореден турнир в памет на Пенчо Пенчев

Представителният баскетболен отбор на Кърджали „Фаворит“ приключи редовния сезон в Трета дивизия от Националната аматьорска лига, в която се състезават. Кърджалийци инкасираха само една загуба – от отбора на „Балкан-Ботевград“, което в крайна сметка ги направи лидер в групата. Капитанът на тима Владин Иванов обобщава със задоволство: „Даваме си равносметка, че сме се справили със задачите, които си поставихме в началото на сезона. Срещнахме много трудности, имахме травми и контузии, натоварена програма, свързана с чести пътувания, които сами финансирахме, доста неуредици и с тренировъчния процес. Но най-важното е , че успяхме да изградим отбор от съмишленици и, бих казал, приятели, един отбор от кърджалийци. Зад всеки един от нас стоят още поне 15 човека, на които винаги може да се разчита, готови във всеки един момент да излязат на терена, да изпитат удоволствие от битката и в същото време да усетят и да споделят чувството на защитена чест.

„Фаворитите“ работят последователно и упорито за утвърждаване и популяризиране на спорта баскетбол сред младото поколение на Кърджали, радват се че в отбора се включват млади играчи, привличат и публика. „Само тогава, когато видим плам, настървение и жажда за победа в очите на подрастващите, които прохождат на баскетболното игрище, ще сме изпълнили напълно целите, които сме си поставили.“, заявява Владин Иванов.

Сега отборът си е дал почивка до края на март. През това време ще проведе трескава подготовка за турнира в памет на приятеля си Пенчо Пенчев, загинал при инцидент преди време. Миналата година баскетболистите организираха за първи път еднодневен турнир, а сега имат амбицията той да стане поне тридневен. Готвят го за Великденските празници, когато мнозина кърджалийци ще се приберат от големите градове и от чужбина и ще се включат. Смятат да поканят и отбори от съседни населени места.

Капитанът на „Фаворит“ споделя от името на всичките си съотборници: „Ще дадем възможност за изява на всички, обичащи играта, всички, които имат в себе си поне частица от това, което Пенчо носеше и с което заразяваше – любовта към баскетбола. Ще покажем, че можем да се обединим и да направим един незабравим за нас, а и за всички кърджалийци празник на баскетбола.

Валентина Иванова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *