Внезапни проверки на млечните продукти в магазините!

 Вземат проби дали в сиренето, маслото, кашкавала, млякото не са вложени немлечни мазнини

И през тази година Българската агенция по безопасност на храните ще продължи съвместните си внезапни проверки на млечни  продукти в търговската мрежа с представители на Асоциацията на млекопроизводителите и Комисията за защита на потребителите, съобщиха от пресцентъра на Агенцията. Ще  се взимат на произволен принцип проби от сирене, масло, кисело, прясно мляко и други млечни продукти. Целта е да се установи дали се Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти и дали в тях не са вложени немлечни мазнини.

По предварително споразумение всяка седмица на ротационен принцип представител на една от организациите  ще определя различни търговски обекти, откъдето всеки член на комисията взима по два вида млечни продукти от различни производители за лабораторно изпитване.

През 2017 г. са взети общо 169 проби от следните храни: 98 броя от сирене; 46 проби от кашкавал; 17 – от масло и 8 броя проби от кисело мляко. При лабораторното изпитване на пробите е установено, че в 5 от тях е имало наличие на немлечни мазнини (в 3 проби сирене и в 2 проби кашкавал). НЖ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache