Ватерполистите на „Арда-2008“ влязоха във втората най-силна група в България

Ватерполистите на възраст 15 години от „Арда-2008″ – Кърджали“ изиграха три мача от квалификациите, които се проведоха през уикенда във Варна. Те участваха в група с „Черно море“- Варна, „Черноморец“ – Бургас и „Ботев“ – Враца.

Кърджалийци загубиха двубоя с „Черноморец“. Старши треньорът Иван Кръстев припомня, че бургаският тим е много добре подготвен и опитен, миналата година завърши първенството на второ място. „Черно море“ също се представят традиционно силно, допълва треньорът на „Арда-2008“, нямахме претенции и загубихме от варненци. Знаехме още от началото, че трябва да се концентрираме за мача с „Ботев“.

„Още от началото на срещата поехме инициативата и не я изпуснахме до края. Победихме врачани с 14:5. И аз, и старши треньорът сме доволни от момчетата, бориха се мъжки и заслужиха да продължат в следващия етап.“, добавя помощник треньорът Величко Карабоюков.

Момчетата на от „Арда-2008“ ще се борят за разпределение на местата от 7-мо до 10-то, като турнирът ще се проведе в Русе или в Кърджали през юли. Това е голям успех за кърджалийци, които миналата година останаха на 14-то място в първенството.

нж

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache