Инж.Азис се информира за хода на строителството на новия завод

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис и заместник кметът по строителство инж.Катя Митовска посетиха днес новостроящия се завод за производство на високотехнологични токозахранващи системи в Кърджали. Вели Шакир, координатор на проекта и директор на новия завод  запозна кмета с хода на строителните дейности.Новият завод за токозахранващи системи е изграден до фаза Конструкция на сградата с фасади и покрив. Изградени са външни подземни съоръжения, Ви К  и вътрешни електро трасета. Предстоят дейности по вътрешни довършителни работи по инсталации и вертикална планировка, пътища и озеленяване. Застроената площ  ще е близо 8000 кв.м.

Договореният със строителната фирма „Бараж груп“ срок за изграждане на завода е септември 2018г. След приключване на строителните работи ще стартира процедурата по въвеждане в експлоатация. Инж.Азис изрази задоволство от темповете на строителството и обеща съдействие от местната власт за успешно реализиране на инвестицията.

Първата  копка на новия завод фирма „Интернешънъл  Пауър Съплай“ АД  беше направена на 27 септември  2017г. Инвестицията е на стойност 32 милиона лева.

1 отговор

  1. Илиян каза:

    Явно завода е на много близък човек на Кмета щом толкова се интересува защо не е дошъл на информира за строителството на нашия завод ????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *