Нов спортен триумф за канадската борба на състезателите от клуб ”Родопи”  

На 22-рото Държавно първенство в Банско състезателите от Спортно-туристически клуб за хора със сензорни увреждания „Родопи” в Кърджали спечелиха 5 златни, 5 сребърни, 1 бронзов медали и заеха 2-ро място в отборното класиране

С ново спортно постижение  по канадска борба се завърнаха състезателите от Спортно-туристически клуб за хора със сензорни увреждания „Родопи” в Кърджали. Те взеха участие в 22-рото Държавно първенство, провело се от 13 до 15 април в Банско, под патронажа на  Българската  федерация по канадска борба и кмета на Банско Георги Икономов.

Близо 500 състезатели мериха сили в дивизиите: хора с увреждания, юноши, младежи, девойки, мъже и жени.

Нашите спортисти бяха в състав: Емилия Стоянова – председател на СТКХСУ ”Родопи” в Кърджали, Сенко Стоянов, Светла Стоянова, Бранислав Петков, Алпай Ибрям, Виктория Генева и Георги Караджов.

В напрегната и оспорвана борба елитната ни състезателка Емилия Стоянова защити своята класа като спечели златен медал на дясна ръка и сребърен на лява река в дивизия „хора със зрителни увреждания”.

В дивизия „хора с увреждания на долни крайници“ се състезава Сенко Стоянов, който спечели злато на лява ръка и бронз на дясна ръка и Алпай Ибрям с два сребърни медала на лява и дясна ръка.

Отлично се представи Светла Стоянова която завоюва два златни медала на лява и дясна ръка в дивизия „девойки + 60 кг”.

Със злато се окичи и  Георги Караджов, който се състезава в дивизия: „хора с увредени горни крайници”-  като бе ненадминат по канадска борба с дясна ръка.

 Два сребърни медала спечели на лява и дясна ръка  Виктория Генова при юношите до 18 години в категория до 60 килограма.

Медалите бяха тържествено връчени от председателя на БФ по канадска борба Асен Хаджитодоров.

При завръщането си Емилия Стоянова сподели за „Нов живот“:

„Това Държавно първенство бе много важно за нас, защото от представянето ни зависеше дали ще попаднем в  квалификацията за получаване на квотите за предстоящото Европейско и Световно първенство по канадска борба. Нашите състезатели оправдаха моите надежди. Ще участваме в тези първенства.

Много големи ми са очакванията към най-младата ни състезателка 16-годишната Виктория Генова. Радвам се, че спечелихме второ място в отборното класиране, но за в бъдеще ще гоним първото място.

Веднага ще започнем подготовката си за Европейското първенство, което ще се проведе в София от 26 май до 3 юни и за Световното първенство по канадска борба в Анталия, Турция, през октомври тази година.

Благодаря на спортистите и да си пожелаем отлично представяне!“

Стайко КАФОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *