Кърджали пламна от кърлежи, препаратите не помагат

Градът е пламнал от кърлежи. За първа година има такава напаст-нищо не помага като превантивна мярка за домашните любимци. И най-скъпите продукти нямат никакъв ефект. Под заплаха са и децата. Това алармират собственици на домашни любимци. Те очакват спешни мерки.

Община Кърджали е започнала пръскане срещу кърлежи от миналата седмица, когато метеорологичните условия са позволили. Първоначално се коси тревата в парковете. Окосени са парковете „Арпезос Север” и Градската градина.

Косим вече втори път. Пръскат се освен парковете и местата за сядане  и детските площадки. Третирана е голямата площадка в Простор. Влизаме в парк „Горубсо” каза управителят на общинската фирма „Озеленяване,чистота и  благоустройство” Раид Идриз.

Специалисти обясняват намалената ефективност на препаратите за кърлежи с падането на температурите в последните два-три дни. От ОЧБ са категорични,че косенето и  пръскането ще продължат.

Георги КУЛОВ

3 коментара

  1. Анонимен каза:

    Основен резервоар на кърлежи са бездомните кучета. След улавяне кучетата трябва да се съдържат в кучкарник, а не да се пускат на свобода. Освен кърлежи кучетата пренасят и кучешка тения от която боледуват 1800 човека в България. Кучетата създават и опасност от пътно-транспорнтни инциденти като нападат колоездачи, които бягайки излизат на внезапно на улицата. Освен всичко останало причинияват и много стресс като лежат по средата на тротоара или пред входа на блока и човек не може да прецени дали ще бъде нападант или не…….за последните няколко години поне 10 човека бяха изядени от кучета, ухапаните са десетки хиляди….

  2. анонимен каза:

    тъпанар … а кравите

  3. Анонимен каза:

    Крави в града рядко идват, кучетата са постоянно тук, не съм чувал за ухапан от крава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *