Хасан Азис в „Тази сутрин“ по БНТ: Ще обжалваме пред ВАС решението за отмяна на увеличението на местните данъци и такси

Община Кърджали ще обжалва пред Върховния административен съд решението за отмяна на увеличението на местните данъци и такси, каза кметът на града Хасан Азис, член на ръководството на ДПС и зам.-председател на Сдружението на общините в предаването „Тази сутрин“ по БНТ.

Много шумно и на няколко места вече от страна на областния управител се обяснява как на всеки кърджалиец в джоба му ще останат 100 лева от това, че се спират наредбите за увеличение на местните данъци и такси. Тази позиция е меко казано обидна за кърджалийци, коментира градоначалникът.

Областната администрация има правомощия за спиране на решения на Общинския съвет, когато те са незаконосъобразни. Но това не е единственият начин за действия на Областната администрация. Ако има незаконни решения на Общинския съвет, те трябва да се спират. Но също така има една възможност от гледна точка на диалога и кооперирането между местната и регионалната власт. Това е връщането на решения от областния управител за ново разглеждане от Общинския съвет, смята градоначалникът.

Ако съдът казва на едно ниво, ние ще отнесем въпроса към следващото ниво, за да можем да защитим нашата позиция. И ако по-горната инстанция потвърди решението, за 2018 и 2019 г. ние ще преразгледаме това си решение или ще останем така, че Кърджали да бъде данъчният рай за местните данъци и такси, каза Хасан Азис.

 

4 коментара

 1. Делфи каза:

  Пореден провалил се кмет на ДПС за мен пореден провалил се олигарх,ако наистина някой го попита на ден колко пари му влизат по банковата сметка той няма да знае

 2. Мотело каза:

  Като роден депесар мога да кажа на аудиторията че лидера ни г-н Доган отдавна е снел доверието си от Азис единствено го безпокои че ако го изгони може да се появи раздор в областната стуктура на ДПС но момента се работи по въпроса казват от централата в София,май ще е следващият Лютви Местан?

 3. Иванов каза:

  Кмете , не усещаш ли че си САМ, абсолютно сам, срещу населението на цялата община.Беше разпоредил на междинния областен управител на Кърджали(г-н Начо Ковачев) да не обжалва решението в съда. Той веднага го изпълни. Запитване още ли г-н Ковачев ти нещатен,платен сътрудник. Добре , че новият областен г-н Чанев се задейства !!!

 4. Анонимен каза:

  не се наяде бе господин Азиз,и няма да се наядете много голяма мафия сте.толкова години обрахте народа и все искате,какво дадохте на анарода че искате

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *