Рейхан от Крумовград: Гордея се, че имам такава сестра като Юзлем

 

Аз се казвам Рейхан и искам да ви разкажа накратко за моята по-голяма сестра Юзлем, защото тя за мен означава всичко. И двете учим в гимназията по транспорт в Крумовград, и двете сме в клуба на младия журналист, Юзлем беше тази, която ми предложи тази година и аз да се запиша в клуба.

Ние живеем в махала Козино, съвсем близо до Крумовград. Многодетно семейство сме. Сестра ми е на 17 години, сега е в 11 клас, но се държи като голям възпитан човек и се грижи за всички нас. Обича ни толкова много, че просто не мога да го опиша с думи. Аз правя доста пакости, но тя винаги ми прощава.

Юзлем изживя много лоши моменти, но не се предава лесно и стои здраво на краката си, защото тя е най-силната кака на света. Дори да няма никакво настроение, тя не го показва и винаги ни кара да сме усмихнати и щастливи. Ние всички се гордеем с нея и особено баща ни.

В училище сме заедно. Юзлем е отличничка, няма да скрия, че учителите я хвалят, нашият ръководител на клуба – също. Сестра ми мечтае да стане учителка по български език и литература и ние всички вярваме, че ще успее да сбъдне мечтата си.

Обичам я много, гордея се с нея и се радвам, че съм  нейна сестра!

Рейхан ХАСАН, 8 клас

от клуба на младия журналист при ПГ по транспорт в Крумовград

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *