„Бадемовите приказки“ в Ивайловград продължават до 23 май

На 13 май в привечерните часове на площад „Тракия“ в Ивайловград, стартираха майските дни на изкуството – „Бадемови приказки“. Фестивалът бе открит с грандиозен спектакъл, в който деветте музи извършиха ритуално запалване на огъня на изкуството. В програмата за откриването участваха изпълнителите на балет „Мюзикхолен театър Пловдив“ и ТРИО SOULMATE, които допринесоха за културния дух на празника.

На 14 май –  в понеделник, децата от ОДЗ станаха част от „бадемовата история” на Ивайловград. Истинско вълшебство от песни, танци и игри сътвори за тях аниматорът Алина.
„Бадемови забавления” – песни, танци, игри с аниматор Алина
Вторник бе денят, в който заработи Арт-работилничката в детския игрови център на открито „Детство мое“, където ръководителката Христина Тонева, показа на децата нови начини за изработка на картички – рисуване с канап. Така малчуганите изработваха картички, рисуваха рисунки и правиха украса за предстоящите събития за бадемовите празници,

Концерт на клуб „Viva la musica“ и Камерна формация „Армира“ , с ръководител г-жа Елена Грудева вчера проведоха концерт, посветен на норвежкия композитор Едвард Григ.
Госпожа Грудева разказа историята на Григ, какво го е подтикнало да посвети живота си на музиката, как се е издигнал в редиците на най-уважаваните композитори.
Гостите на събитието имаха възможността да чуят части от най-емблематичните и прочутите мелодии на представителя на Романтизма Едвард Григ – „Утро“, „В замъка на планинския крал“, „Танц на Анитра“ , „Песента на Солвейг“ .
Концертът продължи с участието на клуб „Viva la musica“ и Камерна формация „Армира“, които изпълниха няколко песни, сред които и тяхната интерпретация на известната песен „Вечеряй Радо“.
Кметът на Община Ивайловград, г-жа Диана Овчарова, също беше гост на събитието.

В третия ден от фестивала на изкуствата „Бадемови приказки“ се състоя спектакъл по  стиховете на великия поет от Ивайловград – Ивайло Балабанов. Събитието се проведе в Антична вила „Армира“.
Директорът на Общински исторически музей, Величка Чорбаджиева, изнесе презентация за историята на Европа, а учениците от СУ „Христо Ботев“ Николета Терзиева и Пламен Карапейков представиха своите есета на тема „Какво е Европа за мен“ и развълнуваха гостите на събитието.
В своето есе Пламен сподели в каква Европа иска да живее – в такава,“ в която законите се спазват, в която образованието на младите е основен приоритет, в която здравеопазването има за цел само да помогне на хората, в която гражданите имат високи доходи, за да могат да се хранят и обличат добре.“
Група по художествено слово към НЧ „Пробуда 1914“ с ръководител Златка Шереметова и школа по балет към НЧ „Пробуда 1914“, потопиха публиката в един друг различен свят, благодарение на великолепните стихове на Ивайло Балабанов.
Кметът на община Ивайловград – г-жа Диана Овчарова лично поздрави участващите в спектакъла и изрази възхитата си от талантливите ученици от СУ „Христо Ботев“.

Програмата продължава. Днес – 16 май, актьорите на Театър „Българска Армия” представят на сцената на читалище „Пробуда 1914” постановката „Завещанието на целомъдрения женкар”. Участват Васил Михайлов, Тигран Торосян, Леонид Йовчев, Гергана Данданова.

На 17 май (четвъртък) ще се изявят младите изпълнители от Младежка театрална трупа „Актьорите” с продукцията си „Бадемова приказка – разказват…” Дата: 17.05.2018 г.
Ще има и пролетно фолклорно надиграване – СУ „Христо Ботев” пее и танцува, което ще се проведе на площад „Тракия” от 17.30 ч.
На в античната вила „Армира” ще бъде представена „Зелда” от Елин Пелин, с участието на Иванка Шекерова, Елена Бойназлиева, Ламбрети Колев, Веселин Георгиев.
На 22 май следва „Ако Роналдо беше Чехов” – постановка на ДКТ „Иван Димов” Хасково и Елин Рахнев, с участието на Иванка Шекерова, Димитър Атанасов, Добриела Попова, Николета Малчева, Стефан Цирков, Петър Влайков, Стелиян Николов.
Закриване на Фестивала „Бадемови приказки” ще стане на 23 май с участието на певеца VenZy и балет към НЧ „Пробуда 1914“ Ивайловград. Часът е 19:00 ч., а мястото на провеждането – новата спортна площадка в кв. Дружба

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *