Картина от Георги Трифонов от община не е изчезвала, съобщават от администрацията

Във връзка с публикации, че картина на Георги Трифонов е открадната и изнесена от България община Кърджали  предоставя следната информация:

„По повод на организиране на юбилейна изложба на Георги Трифонов в столицата към община Кърджали  и Художествена галерия “Станка Димитрова“ се обърнаха близки  на покойния творец. След направена проверка във фондовете на галерията и инвентарния опис на общинското имущество се установи, че въпросната картина не е заведена и не се води на отчет във фондовете на двете институции.

Не е коректно община Кърджали да бъде обвинявана без доказателства в  безстопанственост и да се внушават неверни твърдения. Неслучайно ръководството на общината  инвестира хиляди левове за реставрация и съхраняване на картините от фонда на художествената галерия, които бяха в критично състояние. Опазването на културното наследство е сред приоритетите на общинското ръководство, както би трябвало да е и на всички граждани, притежаващи ценни творби.“

1 отговор

  1. Йорданка Трифонова каза:

    А къде е картината? Преди последния ремонт на Клуб на пенсионерите на бул. „Тракия“ тя е била на стената. Фактът беше потвърден пред мен от трима души, нямах възможност да говоря с повече. След ремонта повече не се е върнала на това място. Кой стопанисва имуществото на клуба? То трябва да е било предадено на някого преди ремонта с опис. Ако тя не фигурира в този опис, това означава, че някой не я е включил в описа и я е прибрал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *