Колко време се чака, за да мине един болен с направление през ТЕЛК

Читател-редакция

Цветана ПЕШЕВА

Уважаема редакция,

Пенсионирах се като редовна начална учителка. Години наред продавах лотарийни билети. После станах продавачка на вестници в павилион зад общината в Кърджали. Сега здравословното ми състояние се влоши. В много тежко състояние съм. Едва ли ще ме познаят учениците и клиентите ми, които купуваха от мен вестници.

 Много болести имам. Болна съм от остеопороза, не мога да сядам и не мога да лягам. Ужасни болки имам. Имам белодробен емфизем, световъртежи, диафрагмална  херния, със слухов апарат съм, имам перде на окото  и още други болести. Вдовица съм с пенсия  от 285 лв. Много пари давам за лекарства.

Пред август 2016 г. подадох документи до ТЕЛК в Кърджали. На 9 май 2018 г. отидох да проверя кога ще мина през преглед. Казаха ми, сега преглеждали подалите документи през 2015 г. Ти ще чакаш догодина, може би и следващата. Това за мен означава нещо като профилактичен преглед, където минават всички без направление.

Затова питам колко време се чака, за да мине един болен с направление през ТЕЛК? Моля компетентните органи да направят проверка кои са минали и как са минали през тези години. Аз не зная дали ще съм жива до догодина.

Цветана ПЕШЕВА

Кърджали

1 отговор

  1. Каприз каза:

    Трагедия,безотговорност,жестокост! Това само мога да кажа!Имам чувството,че в България възрастните и болни хора не ги считат за хора и чакат по-скоро да умрат!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *