Поетесата от Мадан Светла Узунова представи новата си стихосбирка „Истина и обич“

Поетесата Светла Узунова – Сандова от Мадан представи своята нова стихосбирка „Истина и обич”. Презентирането беше включено в майските празници на града и се състоя на 14.05.2018 година в читалище „Иван Вазов – 1999 г.”.

Авторката беше представена от Милена Белова – също автор на книги. Тя подчерта, че Светла Сандова е ярък пример на наследничка на митичния родопски герой Орфей. „Една изключително предана на поетичното слово личност, изтъкана сякаш от поезия. „Истина и обич” дойде на бял свят в един неимоверно труден за авторката момент, но тя успя – изтъкна Милена Белова. Успя благодарение на своята вярност към поезията, на неукротимия си талант, който блика от цялото и същество като планинско изворче, пробило си път сред каменната твърдина”.

Авторката рецитира 7 от своите стихотворения на фона на класическа музика, и след всяко стихотворение получаваше аплодисментите на присъстващите – нейни колеги, приятели и почитатели. Някои от присъстващите също прочетоха нейни стихове, които разплакаха публиката.

Хасан Мехмедалиев, началник отдел „Култура, образование и хуманитарни дейности” в Общинска администрация – Мадан, поздрави авторката от името на кмета на общината Фахри Молайсенов и лично от свое име, като й пожела здраве и още дълги години нестихващ творчески ентусиазъм. Благопожелания към към нея отправиха и други нейни приятели и колеги от присъстващите, а най- прочувствени бяха думите на сина й, на когото е посветила много от творбите си досега. „Истина и обич” описва в най – голяма степен същността на майка ми – изтъкна синът и Борислав Сандов – Председател на Балканските Зелени. Убеден съм, че всеки родопчанин ще се разчувства, когато прочете някои от стиховете й, посветени на Родопите. А аз съм един щастливец, че съм неин син и възпитаник”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *