Ученици от Крумовград бяха сред представителите на Българския младежки воден парламент опознали биоразнообразието на френския град Лил

Представители на Българския младежки воден парламент бяха във френския град Лил. Там от  22 до 27 април се проведе обмен между младежки водните парламенти на България и Франция. Това сътрудничество е по силата на споразумение за сътрудничество в областта на екологичното образование и възпитание между Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и френската Агенция по водите „Артоа-Пикарди”.

Инициативата бе наречена „Водите на града” и в нея се включиха ученици от  екоклубове в  София, Белово, Стара Загора, Враца, Крумовград и Тръстеник. Програмата бе наситена с разнообразни и интересни дейности – „Пътуване в историята: река Деюл“, посещение на екоквартал, запознаване с иновативни решения за съхраняване на дъждовната вода и на влажните зони в града, лекции от водещи експерти. Българските участници научиха и  интересни факти за  водата  и биоразнообразието в Лил  и участваха  в съвместни работни групи и дискусии със своите френски  домакини .  На церемония в кметството  бяха връчени специални плакети  на кмета на Лил Мартине Обри и на Бертран Галтие, генерален директор на Агенция по водите “Артоа Пикарди”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *