„Ботевско каре” и композицията „Вода” представят на 24 май гвардейците и мажоретките от „Паисий“ пред Паметника на Освободителите

С „Ботевско каре” и композицията „Вода” отбелязваме Деня на славянската писменост и българската просвета 24 май пред Паметника на Освободителите. И тази година един от гвоздеите на честванията са изпълненията на гвардейците от Езиковата гимназия и мажоретните състави от „Отец Паисий”.

Гвардейците ще представят под звуците на Ботевия марш „Ботевско каре”, което ще изпълнят , развявайки националните трибагреници. Уникално изпълнение под звуците на композицията „Вода” на Стунджи и Елица ще покажат двата мажоретни състава на СУ„Отец Паисий” заедно с мажоретки и фолклорна формация от СУ„П.Р.Славейков”.

Това съобщиха от ръководствата на формациите.

Вечерта на 24 май мажоретките от „Отец Паисий” ще играят в комплекс „Арпезос” за своите съученици-абитуриенти. Те ще изпратят своята капитанка Христина Димитрова с два танца. Димитрова е мажоретка неотлъчно от 1 до 12 клас.

 На 25 май по покана на общината нашите гвардейци ще бъдат в Казанлък заедно с фанфарния състав на Езиковата гимназия. Те ще водят дефилето на фестивал на духовите оркестри и мажоретните състави. Ще открият фестивала с 15-минутна програма.

На 3 юни гвардейците ни отново ще са в Казанлък. Този път ще открият на площада за Празника на Розата. И отново ще водят дефилето. Това ще стане в присъствието на президента Румен Радев и сто хиляди гости от страната.

Гвардейци и мажоретки ще имат и международни изяви. На 17 юли заминават за Париж на силния международен фестивал на танцовото изкуство, където мерят сили състави от цяла Европа и от цял свят. Организаторите предвиждат нашите деца да разгледат забележителностите на града и да направят разходка с корабче по Сена.

От двете формации благодарят на кмета инж.Хасан Азис за подкрепата, която ще позволи нашите деца да пътуват по-спокойно, с възможност на две нощувки в едната и в другата посока.

Георги КУЛОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *