Два концерта и две изложби в Европейската нощ на музеите в Кърджали

Регионалният исторически музей (РИМ) в Кърджали кани гражданите и гостите на града край Арда на тазгодишното четиринадесето издание на Европейската нощ на музеите, която ще се състои на 19 май. Очаква се отново десетки музеи и галерии в страната да се включат в европейската инициатива с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви.

В програмата на РИМ са включени последователно събития и в Галерия „Станка Димитрова” и в сградата на музея.

В 18.00 ч. в галерията започва концерт на възпитаниците на СУ „Вл. Димитров – Майстора”, а за любителите на визуалните изкуства ще бъде подредена изложба „Колекция скулптори”.

Час по-късно, от 19.00 ч., в сградата на РИМ със свой концерт ще се изявят читалищните дейци от читалище „Родопски фар” и, разбира се, отново изложба – този път, озаглавена „Кристали“.

Европейската нощ на музеите е организирана за първи път през 2005 г. във Франция и само за няколко години тя се разпространи успешно из цяла Европа.

По своя формат Европейската нощ на музеите е широко отворена програма, при това към възможно най-широк кръг от хора, които имат възможност не само да се докоснат до експонатите и творбите, които музеите и галериите показват, но и до техните послания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *