Деца в неравностойно положение в Кърджали получиха дарение, ще имат нови дрехи за море

Деца в неравностойно положение получиха дарение – ще имат нови дрехи за море. В присъствието на зам.-кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова  общественикът Байрам Юсеин направи дарение от пълен комплект нови дрехи на децата в Защитеното жилище за деца с умствена изостаналост в кв.”Байкал”. Те получиха ризи, блузи, панталони, колани. С новите дрехи децата ще отидат на море, осигурено от община Кърджали. Общо 8 деца живеят в защитеното жилище.  Веселина Тихомирова им обеща, че това лято те ще могат да почиват на Равда. И тъй като досега са получавали дарения предимно от спортни облекла, които са по удобни за пребиваването им в жилището, сега ще имат възможност да са модерно облечени с нови дрехи за летуването.

Децата получиха и 8 плюшени играчки. Всеки си избра по една, като обеща да се грижи за нея. Първото кръстено мишле, бе наречено Миро.

  Ерсин покани Байрам Юсеин в стаята си. На стената бяха закачени два големи фотоса на самолети. Ерсин не може да говори но показал с ръце на кмета инж.Хасан Азис, че иска да стане пилот. Градоначалникът веднага поръчал два фотоса в рамки за стаята на момчето.

Байрам Юсеин сподели, че прави това дарение за хаир по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Заяви, че не иска да дели децата в неравностойно положение. Затова прави дарения и на децата от центровете за настаняване от семеен тип.

Дарителят заедно със експертът от общината Ели Миткова посетиха Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания на Пазара. Тук се грижат за 7 момчета и 6 момичета. И тук децата получиха пълен комплект нови дрехи. Мерките им бяха взети предварително и всеки получи личния си комплект. Подобно дарение тук не бяха получавали. Най-доволна остана малката Габи.

Във Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания във Веселчане комплекти получиха 4 момчета и 8 момичета. Те посрещнаха с бурна радост и прегръдки гостите. Бяха приготвили рисунки , които връчиха на чаканите с нетърпение посетители. Тук най-емоционална бе Айше, която много искаше да се снима с дарителя Байрам Юсеин. И тук такъв комплект от дрехи не е получаван.

Радушно бе посрещането и в Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в кв.Гледка.Тук в очакване бяха 8 момчета и 5 момичета. Директорката Албена Борисова подчерта, че дарителят знае всичко, което се случва в квартала, защото живее в него. Затова и знае нуждите на децата в центъра.

Георги КУЛОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *