Кърджалийци аплодираха звездното вокално трио от „Уестсайдска история“

Любителите на музика имаха радостно преживяване с един от най-успешните Бродуейски мюзикъли в историята – “Уестсайдска история”. В четвъртък на сцената в Театър „Димитър Димов” оркестърът на Държавната опера в Бургас под диригентството на Йордан Дафов и солистите Орлин Горанов, Еделина Кънева и Орлин Павлов изправиха на крака цялата зала с уникалните си изпълнения на фрагменти от популярната и осъвременена разработка, музикално интерпретирана по вечното произведение на Уилям Шекспир “Ромео и Жулиета”.

Зрителите се докоснаха до тази световна магия и с наслада изслушаха великолепните адаптации на песните “Maria”, “Tonight”, “One Hand, One Heart” и “I Feel Pretty”, които Орлин Горанов, Еделина Кънева и Орлин Павлов изпълниха.

Кулминацията на мюзикъла “Уестсайдска история” беше невероятното изпълнение на великата песен “Америка”, която бе бурно аплодирана от публиката.

Еделина Кънева е едно от водещите имена в афиша на Националния музикален театър. Участва в „Прилепът“, „Веселата вдовица“, „Графиня Марица“, „Българи от старо време“ и др.

За артисти като нея важи поговорката „Шило в торба не стои“, тъй като тя експериментира с гласове от други жанрове като Васил Петров, Маргарита Хранова, Софи Маринова, а в случая – с Орлин Горанов и Орлин Павлов.

Орлин Горанов е един от най-популярните български поп изпълнители. Талантът му го отвежда и в операта и в киното. Изявява се като оперен певец в Пловдивската опера. Участва във филма „Мисия Лондон“.

Орлин Павлов е човек с многостранни дарби. Той е актьор по професия и е познат от многобройните си роли в игралното кино и телевизионните сериали. Музикалната му кариера започва като вокалист на група „Каффе“, но продължава самостоятелно. Успоредно с кариерата си в поп музиката Орлин се изявява и на джаз сцената.

Сюжетът на произведението е поставен в квартала Горен Уестсайд на Манхатън в средата на 50-е години. В квартала живеят работници от различни етноси. Мюзикълът представя съперничеството между “Ракетите” и “Акулите”, две тийнейджърски улични банди от различен етнически произход. “Ракетите”, банда от бели, се подиграват на “Акулите”, които са от Пуерто Рико. Главният герой Тони, бивш член на “Ракетите” и най-добрият приятел на техния главатар Риф, се влюбва в Мария – сестрата на Бернардо, главатар на “Акулите”. Оригиналната бродуейска продукция от 1957 година е играна 732 пъти преди да тръгне на турне. Продукцията е номинирана за шест награди “Тони”, включително за “най-добър мюзикъл” през 1957 година, но така и не успява да получи тази награда. Филм със същото заглавие е заснет през 1961 година с режисьори Робърт Уайз и Джером Робинс. Той е номиниран за 11 награди “Оскар” и печели 10, в това число за второстепенна мъжка и женска роля за Джордж Чакирис и Рита Морено и за най-добър филм.

 

Валентина ИВАНОВА

Снимки: Валентина ИВАНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *