Абитуриенти на „Славейков“  вместо за тоалети дават пари за лечението на 21-годишния Алекс

„Училището за шампиони“ изпрати своя випуск 2018 г.

Ерай Шакир връчва събраната сума на майката на Алекс Теменужка Караджова  с пожелание за скорошно оздравяване на сина й

90 абитуриенти целунаха знамето на СУ „Петко Рачов Славейков“ след тържеството послучай 24 май в двора на училището. Част от тях – ученици в досегашния 12“б“ клас, дойдоха на изпращането с бели тениски с изрисувано сърце на гърдите. Средствата, подготвени за специален тоалет за този ден, зрелостниците решили да предоставят за лечението и рехабилитацията на 21-годишния Александър от Смолян в стремежа му да проходи. Училището бе партньор в организирането на благотворителен концерт през април месец за тази кауза и тогава хрумнало на Ерай Шакир, водещ на концерта, че той и съучениците му могат да извършат едно добро дело. Майката на Алекс бе специално поканена на тържеството и получи на сцената сумата от 510 лева, които са част от жизнено необходимата за следващия месец сума. Теменужка Караджова благодари с вълнение и пожела на учителите все така да възпитават добри млади хора.

Директорът Милко Багдасаров сподели, че училището изпраща един изключително силен випуск. Неслучайно за титлата  „Първенец на випуска“ бяха обявени две абитуриентки – Йоанна Димитрова и Стиляна Аврамова, на които Багдасаров връчи златни бухалчета . Същата значка за изключителни постижения в областта на математиката получи Цветелина Карамфилова, която прослави не само училището и града, но и цяла България. Цветелина е и носителят на тазгодишната стипендия „Кърджали“, която ще й бъде връчена от кмета Хасан Азис на общоградското тържество.

В края на празника знаменната група Симеон Топузлиев, Йоанна Димитрова и Николета Димитрова предадоха знамето на училището и националните символи на новата знаменна група – единадесетокласниците Александър Благоев, Симона Калекова и Налян Билял.

Официални гости на училищния празник бяха Ширин Сюлейман – директор на дирекция в Община Кърджали, Вилдан Сефер – главен експерт в Областна администрация – Кърджали и Елена Дерменджиева – старши експерт в Регионалното управление на образованието – Кърджали.

 

1 отговор

  1. anonim каза:

    hayde sega broyte 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *