Ученици в Кърджали съветват шофьорите да пазят децата на пътя

Пътни полицаи и със съвместна превантивна инициатива в навечерието на Деня на детето

   Листовки със съвети към водачите да пазят децата на пътя раздаваха днес ученици от Професионалната гимназия по селско и горско стопанство в екип с Пътна полиция в Кърджали. Инициативата е посветена на Деня на детето, а нейни изпълнители са учениците от клуб „Безаварийно и неагресивно поведение на пътя“ с ръководител Николай Кехайов в кърджалийската професионална гимназия. Идеята е водачите да обръщат специално внимание на една от най-уязвимите групи на пътя –  децата, като пешеходци и пътници. С такава насоченост е и съдържанието на листовката, които шофьорите получаваха от учениците.

  Ръководството на ОДМВР-Кърджали приветства превантивната инициатива, тъй като тя има двоен позитивен ефект – самите участници в клуба дисциплинират своето и на съучениците си поведение на пътя, а освен това фокусират и вниманието на шофьорите към превенцията на пътнотранспортния травматизъм при децата.

На снимките: Ученици връчват листовки на водачи на автомобили. Участниците в клуб „Безаварийно и неагресивно поведение на пътя“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache