Кърджалийските рибари пети във втория кръг на Републиканското

В индивидуалното класиране д-р Бирджан Мехмед е на трето място, а Димитър Димитров –  осми
Решаващият трети кръг за титлата е на езерото „Мандра” край Бургас

Абдулла Аптула – Апо

Отборът на Ловно-рибарското сдружение в Кърджали се представи добре и във втория кръг на републиканското първенство по спортен риболов на плувка, който се проведе на езерото „Шумен”. Абдулла Аптула – Апо, д-р Бирджан Мехмед, Димитър Димитров и Аднан Дормуш заеха пето място от осемнадесет отбора.  Само три  наказателни точки разделиха нашите  рибари от третото място.

Имахме малшанс. При малко късмет можехме да бъдем първи, каза за „Нов живот” капитанът Абдулла Аптула – Апо. Според него нашият отбор има реални шансове да влезе в тройката в генералното класиране, както и да спечели републиканската титла. Разликата в точките на първите отбори е малка. Засега тимът на Ловното в Кърджали е на пето място в генералното класиране.

Победител на езерото „Шумен” е отборът на „Шампион Фиид” от Пловдив, следван от „При майсторите” от Пловдив и  „Гоу фиш” от Варна. Отборът на „Стара Загора”,  в който се състезава последният носител на Купа „Нов живот” Калин Митранов, е четвърти.

Във втория кръг в индивидуалното класиране д-р Биржан Мехмед е трети, а Димитър Димитров – осми.

Последният трети кръг, решаващ за разпределението на медалите, ще бъде от 26 до 29 юли на езерото „Мандра” край Бургас. Това е нашият водоем. На него сме печелили най-много призови места. Познаваме отлично обстановката. Надявам се и този път да покажем силата на кърджалийската рибарска школа, казва Апо.

Валери  НЕДЯЛКОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache