Голям концерт на читалище „Юмер Лютфи 1993“ по случай Рамазан Байрам

По случай големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам, читалище „Юмер Лютфи” изнесе голям концерт в залата на Дома на културата в Кърджали.

Присъстващите не спираха с аплодисментите, омаяни от изпълненията на ансамбъла за турски песни и танци „Кърджали“ с художествени ръководители  Юксел Есен и Себахат Неджиб,  детската фолклорна група и балетната формация „Сюрприз“.

Публиката се наслади и на изпълненията на солистите от духовното средище – Илайда Шефкед, Берту Мюмюн. Най-бурните аплодисменти бяха за солистката Айсун Ахмед от кирковското село Фотиново, която изпя популярните турски народни песни „Осман ага” и „Дере гелийор”, и с таланта си показа, че в бъдеще ще стане известна певица.

С много аплодисменти бяха посрещнати и изпълненията на народния танц „Ерик далъ“ (Сливов клон) на групата от Фотиново с ръководител Зекийе Хасан. A традиционната игра „Зейбек” потопи зрителите сред чудното вълшебство на турските народни танци.

Концертът, който бе подарък за кърджалийци и гостите на града  по случай Рамазан Байрам от община Кърджали, завърши с песента „Целият свят да е празник”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *