Любителският тенис набира скорост в Кърджали, татковците на малките тенисисти на корта

Рафи Хорсикян

Любителският тенис набира скорост в Кърджали. През последните години се наблюдава засилен интерес към изявите на хора в зряла възраст с ракета на корта. Така редом до децата, които повече от двадесет години се обучават в тенис клуб „Орфей”, застават хора, които могат да бъдат техни татковци и батковци. Мераклиите да се изявят на корта са от цялата област. Това съобщи за Кърджали бг вести председателят на тенис клуб „Орфей” Рафи Хорсикян. Той подчерта, че мераклиите се увеличават с всяка изминала година. Това са хора на различна възраст и с различни професии.
За да ги поощрят, от клуба миналата година са направили в Кърджали кръг от спортния календар на Архитектурната тенис лига. Двама представители от тенис клуб „Орфей” са се включили в надпреварата. Тази година на Балканска спортна среща през май вече участвахме с отбор от петима състезатели. Двубоите бяха в Люлебургас и нашите тенисисти заеха почетното четвърто място.
На 10 юни клубът организира областен турнир за любители на тениса. Явяват се 12 състезатели. Турнирът премина оспорвано, но в спортсментска и  приятелска атмосфера. Излъчени бяха победители, но грамоти имаше за всички.
Нашите амбиции са до края на годината да организираме един или два турнира, като поканим клубове от страната и от Р Турция и Р Гърция. Освен това планираме да участваме в турнири в Хасково и Харманли, сподели Рафи Хорсикян. Той благодари на всички, които са съпричастни с развитието на любителския тенис. Хорсикян смята, че примерът на малките тенисисти и техните успехи е заразителен за възрастните. Той посочи, че възпитаничката на тенис клуб „Орфей” Елена Костова е 186 в световната ранглиста и трета ракета на България.

Георги КУЛОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *