Автобусните превозвачи в Кърджали не излязоха на протест, рейсовете тръгнаха навреме

Автобусните превозвачи в Кърджали не излязоха днес на протест. Сутринта по някои национални медии представители на бранша  обявиха, че 2000 автобуса в цялата страна ще спрат да превозват пътници за час и половина – от  14.00 до 15.30 часа.  Решението за предупредителни действия са взели  след като мнозинството в парламента отказало да оттегли подготвения законопроект за създаване на Българска автомобилна камара. Според тях този закон  ще бъде в услуга на определени големи фирми и няма да защитава интересите на всички автобусни превозвачи.

Всички автобуси от автогара „21 век” в Кърджали, които по разписания трябваше да тръгнат между 14.00 и 15.30 часа  потеглиха в определения час, видя репортер на „Нов живот“. В 14. 00 часа заминаха  рейсовете за Ардино, Момчилград, Хасково и Тихомир. В 14.15 часа тръгна колата за Крумовград, в 14.20 за Баните, а десет минути по-късно за Дрангово, Широко поле и Пловдив.

Всички автобуси се движат по разписание. Нито един превозвач, не е дошъл при мен да ми каже, че ще протестира, каза началникът на автогара „21 век” Орхан Мюмюн.

Притеснени сме. Това е лобистки закон, в интерес на големите фирми. Целта е да изхвърлят малките.  Искат да накарат всички да членуват в  Българска автомобилна камара и да плащат членски внос. Без това няма да могат да получат лиценз.  Всичко е свързано с пари. Държавата не трябва да допуска това, заявиха автобусни превозвачи от Кърджали.

Ако не бъдат чути, протестът срещу проектозакона за създаване на Българска автомобилна камара, ще премине в ефективна стачка на 25 юни, заканват се превозвачи от страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache