Автобусните превозвачи в Кърджали не излязоха на протест, рейсовете тръгнаха навреме

Автобусните превозвачи в Кърджали не излязоха днес на протест. Сутринта по някои национални медии представители на бранша  обявиха, че 2000 автобуса в цялата страна ще спрат да превозват пътници за час и половина – от  14.00 до 15.30 часа.  Решението за предупредителни действия са взели  след като мнозинството в парламента отказало да оттегли подготвения законопроект за създаване на Българска автомобилна камара. Според тях този закон  ще бъде в услуга на определени големи фирми и няма да защитава интересите на всички автобусни превозвачи.

Всички автобуси от автогара „21 век” в Кърджали, които по разписания трябваше да тръгнат между 14.00 и 15.30 часа  потеглиха в определения час, видя репортер на „Нов живот“. В 14. 00 часа заминаха  рейсовете за Ардино, Момчилград, Хасково и Тихомир. В 14.15 часа тръгна колата за Крумовград, в 14.20 за Баните, а десет минути по-късно за Дрангово, Широко поле и Пловдив.

Всички автобуси се движат по разписание. Нито един превозвач, не е дошъл при мен да ми каже, че ще протестира, каза началникът на автогара „21 век” Орхан Мюмюн.

Притеснени сме. Това е лобистки закон, в интерес на големите фирми. Целта е да изхвърлят малките.  Искат да накарат всички да членуват в  Българска автомобилна камара и да плащат членски внос. Без това няма да могат да получат лиценз.  Всичко е свързано с пари. Държавата не трябва да допуска това, заявиха автобусни превозвачи от Кърджали.

Ако не бъдат чути, протестът срещу проектозакона за създаване на Българска автомобилна камара, ще премине в ефективна стачка на 25 юни, заканват се превозвачи от страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache