Румен Радев ще присъства на церемонията по встъпването в длъжност на Ердоган

Държавни глави на 17 държави са поканени да присъстват на церемонията по встъпването в длъжност на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Сред потвърдилите участието си в това събитие е и българският президент Румен радев, съобщава bTV, цитирайки пресс служабата на Ердоган.

Церемонията ще се състои в понеделник в президентския дворец „Бештепе” в Анкара.

С церемонията ще се отбележи и началото на новата форма на управление на Турция – президентска система, за пръв път след 1923 г.

Според съобщението на президентската пресслужба 17 държавни глави са отговорили положително и ще пристигнат в Анкара. Заявили са присъствие и 8 премиери и председатели на парламенти.

От държавните глави, които са потвърдили, че ще присъстват, се посочва президентът на България Румен Радев, президентите на Македония, Босна и Херцеговина, Грузия, Украйна, Венецуела, Пакистан, Казахстан, Киргизистан и др. От президентството на Република България потвърдиха информацията.

След церемонията по полагането на клетва Ердоган ще даде официална вечеря за високите гости.

В „Държавен вестник” беше публикувано имущественото състояние на стария-нов президент на Турция – 6 347 000 турски лири са авоарите на турския държавен глава. Освен това той притежава парцел земя от 2000 кв.м. на стойност 10 000 турски лири в село Думанлъ, окръг Ризе. Ердоган е собственик на жилище в района Юскюдар в Истанбул на стойност 4 млн. турски лири. Има само един автомобил – марка „Ауди А8” за 234 000 турски лири.

Ердоган бил длъжник – дължал 2 млн. турски лири на бизнесмена Мехмет Гюр за вилата си в Късъклъ, става ясно от информацията.

2 коментара

  1. Anonimen каза:

    Като гледам кой още ще присъства на тържеството на турския диктатор, се питам как може демократична държава-членка на ЕС може да уважи торонясването на деспота от Анкара??

  2. IVE каза:

    UVAJAVAY ZA DA TE UVAJAVAT. A ZAVISTA TE PRAVI NISTOJEN.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache