Хасан Азис: Няма диалог между централната и общинската власт

С липса на диалог между централната и общинската власт, градоначалникът обясни опита за създаване на индустриална зона, който се лансира от министъра на икономиката и областния управител на Кърджали. „В същото време общината разполага с готов терен и разработен проект за зона за привличане на инвестиции.“, обясни по БНТ кметът на Кърджали Хасан Азис.

„Усилията на местната власт за повишаване на квалификацията на младите хора също не среща подкрепа от държавата. Необходимо е Министерството на образованието и науката да одобри плановете за различните специалности в професионалните гимназии. Колкото и да искаме ние, като общинска власт да осигурим квалифицирани кадри за новите производства, това без подкрепа от МОН не може да се реализира“. Кметът на Кърджали даде за пример закриването на специалността „Туризъм“ във филиала на Пловдивския университет. „Как да развиваме туризъм, как да се сравняваме и конкурираме със съседна Гърция? Няма адекватна държавна политика. Иронията е, че министърът на туризма е от Кърджали.“, обобщи Хасан Азис.

Той отхвърли твърдението, че тютюнопроизводството е приоритетен отрасъл в икономиката на регион Кърджали. Политиката на местната власт е развитието на високотехнологичните производства. „В общината работи най-модерният завод за авточасти в Европа, където са намерили препитание 3000 души. В момента се строи още една фабрика за производство на специализирани електрозахранващи системи.“, обясни кметът на Кърджали.

нж

1 отговор

  1. Анонимен каза:

    Кмете, кмете, публична тайна е какво искате от инвеститорите за „готови терени“. Срещу сделки с такива „готови терени“, получавате отплата в брой, на ръка, та дори и в имоти /за справка имота да адм. сграда на „Бентонит“.
    Вие не търсите диалог с държавните органи, защото се вживявате в ролята на опозиция. Но на общинските избори ще получите червен картон. Той вече се подава от джоба на избирателя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *