Инж. Хасан Азис: Над 13 млн. лева са отделени за образователна инфраструктура в 5 учебни заведения, ремонтите стартират

Вече приключиха процедурите по избор на изпълнители по проекта за образователната инфраструктура, като в момента имаме подписани договори за ремонт на четири училища и една детска градина в нашата община. До края на следващата седмица стартират и ремонтните дейности в тези 5 сгради, като за това сме отделили 13 млн. и 600 хиляди лева. Това заяви на проведения днес брифинг пред представители на местните медии кметът на общината инж. Хасан Азис.

В детска градина „Мир“ вече е направена Първа копка и се работи за подновяването на сградата, като там са заложени 1 300 000. лева. По думите на градоначалника в момента предстои подписването на четирите договора с фирмите-изпълнители на ремонтните дейности в четирите училища.

„Добрата новина за нас е, че процедурата, проведена от община Кърджали, е приключена без обжалване от страна на участниците“, подчерта кметът.

До края на месеца се предвижда Първа копка и във включените в проекта училища. Стана ясно, че за СУ „Петко Рачов Славейков“ са предвидени общо 2 380 000 лева. Фирмата изпълнител е ДЗЗД „Инфраконструкт груп“. Основният ремонт в СУ „Отец Паисий“ ще коства 1 708 000 лева. Фирмата, която ще работи там е „Саварона“.  Езиковата гимназия и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ ще имат 2 910 000 лева. Ремонтните дейности са възложени отново на кърджалийски фирми. За ОУ „П.К.Яворов“ са отделени 1 300 000 лева.

„Ние имаме и вътрешни ремонти и обзавеждане на училищата, което е въпрос на следващи обществени поръчки, които се провеждат. Но основно изискване към фирмите-изпълнителки по програмата за образователната инфраструктура е, че строително-монтажните дейности трябва да приключат до началото на учебната година. По тази причина всяка една от тях трябва да съгласува своята строителна програма с училищното ръководство, за да може да спази това изискване“, подчерта инж. Хасан Азис.

Срокът на проекта е в рамките на година и половина.

Божидара АНГЕЛОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *