Елитът на плажния волейбол пристига в Кърджали за републиканския турнир през уикенда, очертават се горещи битки

За поредна година Кърджали е домакин на републиканския турнир по плажен волейбол за юноши и девойки до 20 години, който стартира този уикенд. На 14 и 15 юли от 9.00 ч- на спортната площадка в комплекс „Арпезос” ще се състоят срещите. Отборите ще се състезават в пълни схеми – 16 отбора при момчетата и 8 при момичетата. Техническата конференция е тази вечер – 13 юли, когато ще се тегли жребият и ще се подредят отборите. Това съобщи президентът  на ВК”Арда” и отговорник за плажния волейбол във федерацията Милко Багдасаров.

По думите му при юношите е представена „цялата география“ на плажния волейбол в България – има участници от София, Пловдив, Варна, Добрич, Русе и други градове от цялата страна. При момичетата за турнира са пристигнали състезателки от столицата, от Варна, Пловдив и Кърджали.

Успоредно с турнира при юношите ще има такъв и за деца, в който могат да се включат момчета до 10 г. и момчета до 14 г.

Всички младежи, които желаят да представляват България като национална двойка са на линия и са готови да дадат най-доброто от себе си и се очакват горещи битки, подчерта Милко Багдасаров.

Той каза още, че от 3 до 5 август ще се проведе и турнирът за мъже и жени. От тези два турнира ще се определят шампионите на България и националните двойки, които ще ни представят на международни състезания.

Божидара АНГЕЛОВА

1 отговор

  1. Fotoz каза:

    Bravo za snimkata Mecho!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *