От ВиК обидени на Хасан Азис, настояват да потърси сметка за дефектите на три от ускорителите от немската фирма-доставчик

Не заради, а благодарение на „ВиК“ пречиствателната станция за отпадни води на Кърджали продължава да функционира, независимо от повредата на три от ускорителите и принудителното спиране на един от двата биобасейна, категорични са от ръководството на дружеството. „Обидно е да се обезценяват професионалните качества на служителите, които, според кмета, „само натискат копчетата“, реагира  инж. Веселин Желязков, ръководител на отдел „Пречистване“. „За община Кърджали може и да е удобно да облече „ВиК“ в ролята на обичайния заподозрян, но в случая няма намеса на човешки фактор и това е доказуемо.

Приели сме съоръжението за експлоатация през април 2016 г. и носим пълната отговорност за неговото стопанисване. То обаче показа конструктивни дефекти още в тестовия си период, както по отношение на сградната инфраструктура, така и в машинната част, твърдят специалистите. „Нееднократно сме информирали за това и общината като собственик, и фирмата-изпълнител, чието задължение е подмяната на авариралите механизми.
Потърсихме съдействието на областния управител като председател на „Асоциация по ВиК“ – Кърджали, заради дългосрочното бездействие на общината и в отговор получихме директни обвинения от кмета в некадърност, които намираме за напълно неуместни  и зловредни, заявиха от екипа на  ПСОВ. „Не сме страна по договора за изпълнение и не носим вина за създадената предаварийна ситуация. Настояваме общината като възложител да упражни контрол и да изиска спазване на гаранционните условия от немската фирма-доставчик, съгласно българското законодателство.
Като „оператори на копчета“ заявяваме, че в случая не се касае за разходи по поддръжката на пречиствателната станция, а за технологични дефекти, които следва да бъдат отстранени от производителя в спешен порядък. В противен случай ще смятаме, че става дума за едни „добре“ прахосани европейски пари в ущърб на българския данъкоплатец, твърдят от „ВиК“. НЖ

3 коментара

 1. Garanty 30 godini каза:

  Uuuuj, dps mafiata na gabrovskite i tarnovskite injeneri, uuuuuu!

 2. ALİ BABA каза:

  PARATA GOSPODA PARATA E VAJNA ,RABOTATA OT NEYA NİKOY NE SE İNTERESUVA DORİ 100 STATİİ DA NAPİSHETE PRİYANA RABOTA.

 3. Мустафа каза:

  Веднага да се извика хидроинженерът Ахмед Доган и неговият нов съдружник Румен Гайтански – Вълка! Ако не знаете да ви кажа – двамата регистрираха хидроложка фирма миналия месец!

  https://bivol.bg/dogan-wolf.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *