МИГ „Стамболово- Кърджали 54“  кани на информационни срещи

Сдружение „Местна инициативна група  Стамболово- Кърджали 54“  провежда днес информационна среща в Долно Ботево . Присъстващите ще се запознаят с приетата стратегия за  водено от общностите местно развитие за периода до 2020 г. В следобедните часове информационна среща ще има и в Стамболово. В следващите дни предстоят форуми в Пчелари, Силен и  села в община Кърджали.
Те ще продължат до края на месеца. Целта на стратегията  е да подпомогне развитието на района в сферите на конкурентоспособността, опазването на околната среда и природните ресурси, подобряване качеството на живот и разнообразяване на икономическите дейности чрез въвеждане на нови методи и ресурси, да насърчава сближаването на българската земеделска политика с общата земеделска политика на ЕС.
На територията на  местната  инициативна група   живеят над 19 хиляди души.Политиките за местно развитие ще се реализират чрез  финансиране от 3 европейски фонда.
МИГ „Стамболово -Кърджали 54“ разполага с просторен офис  на централно място в Стамболово. В него има  работна зала, заседателна  и помещения за архив .Офисът е достъпен за
хора с увреждания.
Златка МИХАЙЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache