Радослав Милев: Данъкоплатците не трябва да плащат за инфраструктура на частни фирми

Като точка от дневния ред на предстоящата в четвъртък сесия на Общинския съвет е залегнало предложението на кмета Хасан Азис за закупуване на части от частни терени. Това, според градоначалника, е необходимо, за да бъде изградена улица към новите фабрики и цехове в промишлената зона, които са на собственици на тези парцели. За целта от бюджета на общината ще бъдат похарчени 204 000 лева. След това общината може да кандидатства и да получи държавна подкрепа за изграждане на пътя.
Съветникът от Реформаторския блок Радослав Милев вече е решил да не подкрепя предложението. Ето неговите аргументи, изложени вече при обсъжданията в постоянните комисии: „Не мога да разбера защо Община Кърджали трябва да заплати 204 000 лева от бюджета си за закупуване на част от чужд имот, с цел подобряване инфраструктурата на същия този чужд имот, чрез построяване на улица. И това, при положение, че Общината не изпълнява задълженията си по поддържане на улиците, които в момента са нейна собственост.
Нищо против нямам изграждането на инфраструктура към инвеститор от клас А с държавни средства, но не мога да се съглася с изкупуването на части от неговия имот, а дори и на части от имота на друго юридическо лице. В крайна сметка интерес от това имат собствениците на имотите. След като имат нужда от улица, нека дарят на Община Кърджали тази част от поземлените си имоти, срещу ангажимента да се изгради улица.“
Опасенията на синия съветник са, че предложението на кмета ще бъде подкрепено от колегите му от ДПС в общинския съвет и за пореден кърджалийските граждани ще бъдат ощетени за сметка на бизнес интереси. Въпреки това той алармира данъкоплатците за подготвяните от кмета „подаръци“ за въпросните компании.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache