ГЕРБ в Кърджали възразява: Проектът на парк „Простор“ не кореспондира с обществения интерес

Огнян Иванов

Общинските съветници от ПП ГЕРБ внесоха възражение срещу проекта за изменение на ПУП-а  на парк „Простор“ с цел изграждане на техническа инфраструктура и застрояване, който предизвика широка обществена дискусия.  Считаме, че проектът не съответства на издадената от кмета на общината заповед от 16 април 2018 г. за парцелиране на парка на 26 отделни имота, което е напълно немотивирано и ще доведе до нарушаване на целостта му, твърди председателят на групата Огнян Иванов. Според съветниците от ПП ГЕРБ предвидената нова автомобилна връзка с бул. „Беломорски“ и изграждането на паркинг на мястото на стълбите към стадиона ще възпрепятства пешеходния достъп до стадиона. Проектът предвижда още обособяване на игрище до кръстовището на бул. „Беломорски“ и ул. „Кап. Петко войвода“,  където теренът е с голяма денивелация и граничи със стар гробищен парк. Намеренията на общината не кореспондират с обществения интерес, ще предприемем всички допустими от закона действия, за да защитим правата на гражданите, категорични са от групата на ГЕРБ.

 

1 отговор

 1. Анонимен каза:

  Нека господин кмета, заедно със главния архитект идат до т.н. Пързалка под старото гробище в дъждовно време. Какво игрищо ще правят там 6 месеца в гоидната е мочурище.
  Стълбичките да ги реновират че са изронени, не да парвят поредния паркинг.

  На какво основание е даден за автокъща и автомивка наличния паркинг?
  Имат ли разрешение от екоинспекцията за дълбочинно вземане на вода от Кладенец и за заустване на отпадните води в градската канализация?

  Строителен проект и рзрешение за строителство върху общински терен ?
  Сътветните строителни книжа налични ли са?
  Или ще излезете с номера че е преместваем обект върху бетонов постамент?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache