Кърджалийският тандем КОЛЕВ-МИТЕВ отново на върха на плажния волейбол

Кърджалийските двойки при мъжете не допуснаха никой на почетната стълбичка.

Шампиони на България станаха опитните Константин Митев и Николай Колев с подгласници Иван Латунов и Иван Замфиров. Трети останаха Димитър Калчев и Тома Станков, който в малкия финал се наложиха над пловдивската двойка Стоян Вулджев и Евгени Григоров.

При жените шампионки за втора поредна година са Славина Колева и Ася Динова. Със сребърните медали се окичиха Светла Ангелова и Ирена Миронова, а с бронзовите грабнаха варненките Стефани Кьосева и Екатерина Александрова.

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис лично връчи Купата на кмета на шампионите, заедно с председателя на Националната комисия по плажен волейбол Милко Багдасаров,  който пък ги окичиха със златните медали от името на БФВ.

Индивидуални награди получиха Славина Колева и Николай Колев, като най-опитните на плажния корт и новосформираната двойка Иван Латунов и Иван Замфиров като любимци на публиката.

Раздадения награден фонд осигурен с помощта на Община Кърджали възлиза на 10 000 лв.

Така, с награди за най-добрите, приключи Националеният турнир на плажния волейбол в Кърджали. Това бе един тридневен празник и за спортистите, и за публиката, дошла да се наслади на майсторската игра. Всичко, което се случи може да бъде описано с няколко думи така: атрактивни двубои, много себераздаване, добро съдийство в комбинация с хубавото време и отлични условия на терена за провеждане на битките. Неслучайно Кърджали през последните години се превърна в център на плажния волейбол и привлекателен център за много отбори, които искат да премерят сили с най-добрите в страната. Не случайно желаещите да участват в престижния шампионат бяха много повече, отколкото изисква стандартната схема.

Следващият турнир по плажен волейбол, който ще се състои в града край Арда, ще бъде на 24 и 25 август. В него отбори при юношите и девойките ще се преборят за Купата на Емона и ще покажат какво са постигнали през лятото в този спорт.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *