Купа „Дружба“ очаква силни ватерполисти на басейн „Арпезос“ на 18 и 19 август

Едни от най-силните ватерполисти, родени през 2003 година и след нея, ще се включат в традиционния турнир за купа „Дружба“, който тази година ще се проведе на 18 и 19 август в Кърджали. Турнирът бе рестартиран през 2016-та, след 20-годишно прекъсване. Организатори са Спортен клуб по водна топка „Арда-2008” и Община Кърджали.
Откритият басейн в плувния комплекс „Арпезос“ ще стане сцена на оспорвани двубои между домакините и силните състави на „Черноморец“ (Бургас), „Тича“ (Варна) и „Ботев“ (Враца). Старши треньорът Иван Кръстев заяви за Нов живот, че винаги канят солидни участници, за да може състезателите да се мерят по силните в този спорт и да се стараят да ги достигнат. „Това ще гарантира развитието на нашите деца.“, добави наставникът на „Арда 2008“.
Миналата година неговите възпитаници грабнаха трофея и зарадваха кърджалийската публика. Сега отборът също ще се бори за Купата. Треньорът смята, че неговите момчета не са имали пълноценна целогодишна подготовка, тъй като покритият басейн започна да функционира късно и това се отразява на играта им. Той се надява, че успехите в първенството предстоят и при осигурена база за подготовка, влизането в шестицата е достижима цел. нж

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache