Шефът на Националната ловна организация участва в заседание на Ловното в Кърджали

Проведе се открито заседание на Управителния съвет на  Ловно-рибарското сдружение в Кърджали във връзка с откриването на 11 август на новия ловен сезон на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина. В него участваха председателят и главният секретар на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” инж. Васил Василев и Даниел Тошков.
Председателят на сдружението инж. Васил Дончев  пожела на всички наслука и сезон без инциденти,  да довършат ловностопанските си мероприятия, да внимават да не предизвикат пожари и да спазват всички превантивни мерки за недопускане в България на заболяването Африканската чума по свинете.
Инж. Васил Василев призова за стриктно спазване на мерките за безопасност по време на лов, ловците да бъдат отговорни и грижовни за опазването на българската природа, като спазят инициативата „Без гилзи на полето”. Съобщи, че са предложили на земеделското министерство да прецизира и допълни указанията във връзка с превенцията срещу  Африканската чума по свинете.

Валери КОВАЧЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *