Куп медали спечелиха кърджалийските каякари на Републиканското в Пловдив

Емирджан Дурали с три републикански титли

Четири златни медала и четири републикански титли завоюваха кърджалийските гребци от Спортен клуб по кану каяк „Арда“ на Държавното лично първенство в Пловдив, което започна в четвъртък, съобщи за Нов живот треньорът Янко Мандаджиев.

Емирджан Дурали

Звездата на отбора Емирджан Дурали спечели гонките при момчетата до 14 години на едноместен каяк. И в трите дисциплини – 500, 1000 и 2000, метра той бе безапелационен и грабна победата с голяма преднина. Другият кърджалийски герой в първенството до момента е Венцислав Илков, който стана републикански на мини каяк при най-малките във възрастова група 10-12 години.

София Евгениева

Симеон Камбуров, Галин Урумов

При момичетата до 14 години София Евгениева завоюва едно четвърто и две седми места на едноместен каяк, което е прекрасно класиране за младата надежда.
При юношите старша възраст Галин Урумов се окичи с бронзови медали на 1000 и на 5000 метра на едноместен каяк, а в двойка със Симеон Камбуров също спечелиха трето място на 200 метра.
Шампионатът на България, който се провежда за всички възрастови групи без мъже, продължава до неделя.
В съботния ден предстои участието на двойките Стойчо Янев-Толга Исмаил и Мирослав Петков-Виктор Орешков при юношите младша възраст. На едноместен каяк в тази възрастова група ще се включат Мариян Янев и Емирджан Дурали. Макар и по-малък, Емирджан има потенциал да се пребори за медал и при батковците.
Треньорът Янко Мандаджиев очаква силно представяне на своите гребци в останалите гонки, надява се на още медали.НЖ

 

1 отговор

  1. фен каза:

    браво на всички деца те са герои това остана единствиниа спорт в Кърджали който носи винаги медали и искарва толкова таланти и едно голямо браво за треньора Янко Мандажиев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *