Тежка катастрофа в Кирково заради неремонтиран път

Лека кола и тежкотоварен камион се сблъскаха челно на пътя между старата застава до Чорбаджийско и с.Кукуряк в община Кирково. Четирима, които са пътували в леката кола са тежко ранени.

Очевидци разказаха, че пътното произшествие се е случило, защото колите се опитвали да избегнат дълбоките дупки по пътя. Жители от близките села заявиха, че въпреки сигналите до съответните институции пътят не е бил ремонтиран. „Жертви ли трябва да дадем, за да ни обърнат внимание“ , питат те.

Преди известно време се обърнахме с подписка към общинските администрации в Кирково и Крумовград с искане за ремонт на пътната отсечка от Подкова, през Чорбаджийско,  до Токачка. Общините от своя страна информираха Агенция „Пътна инфраструктура“, но досега не получихме някакъв отговор от там“ оплакаха се  жители на селата Тихомир, Малкоч, Кран, Кукуряк, Пашинци, Токачка, Бук и Гривка.

Общинските администрации в Кирково и Крумовград изпратили писмо до министъра на регионалното развитие и благоустройството, председателя на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, както и до директора на Областното пътно управление. В писмото се казва, че е постъпила подписка от жители на осем населени места с искане за извършване на ремонтно-възстановителни работи на пътната настилка на републикански път III-509 в участъка от Чорбаджийско до Токачка.

6 коментара

 1. Дънчо Звяра каза:

  Нали искате ДПС,айде ДПС вие сте.къде в ШУКРАН,Къде е ШИНАСИ Сюлейман.айде дръжте се ДПС, наближават избори,…пак ще си измиете очите с празните обещания

  • Куку каза:

   Навсякъде пък говорите за демократически истории. Не трябва ли да сме единни в тази ситуация!?

 2. Пръч каза:

  Областния само даси разкарва големия гъз.Аз ще ставам кмет- той друго не знае.Нито една работа не свърши щял да става кмет.

 3. дънчо пръча каза:

  Какво бъркаш ДПС бре Трънчо,та то пътя е на АПИ с големите лапи,а АПИ е на ГЕРБ,объркал си адреса олум…

 4. Cfetkov каза:

  Kva e taia magisrala s vinetki?

 5. Caramel каза:

  Samo s sedene na kilimcheto v djamiata s dlani nagore kam lampata…trudno stava…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, попълнете полето. *