На басейн „Арпезос“ започва турнирът за Купа „Дружба“, ново електронно табло ще отчита резултатите

За трети път след възстановяването си, турнирът за Купа „Дружба“ ще събере силни ватерполисти от Кърджали и страната. Състезанието е продължение на турнира, създаден преди повече от 20 години от тогавашния треньор на отбора по водна топка „Арда“ Емил Тодоров. То ще се проведе на 18 и 19 август на басейн „Арпезос“.

Силни ватерполисти, родени през 2003 година и по-малки, ще се включат в двубоите. Тази година ще участват отборите на „Черноморец“-Бургас, който стана трети на последното държавно първенство по водна топка, както и“Тича“ – Варна. Третият поканен тим на „Ботев“-Враца отказа участието си в последния момент, поради вирусно заболяване на няколко от основните си играчи. Треньорът на „Арда – 2008“ Иван Кръстев е сформирал втори отбор от кърджалийските ватерполисти – „Арда-2“, който ще замести врачани в схемата.

Турнирът ще започне в събота в 18 часа. А в неделя от 9 часа ще има демонстрационен мач между децата и девойките на „Арда-2008“, с по-кратко времетраене и извън състезателната програма. В 10 часа турнирът ще продължи, като в следобедните часове ще се изиграят финалите, а около 16 часа ще бъдат наградени победителите. Рекламни тениски и грамоти ще получат всички участници.

Старши треньорът Иван Кръстев заяви за Нов живот, че винаги канят солидни участници, за да може състезателите да се мерят по силните в този спорт и да се стараят да ги достигнат. „Това ще гарантира развитието на нашите деца.“, добави наставникът на „Арда 2008“.

Турнир „Дружба“ е под егидата на община Кърджали, а логистиката – на спортен клуб по водна топка „Арда – 2008“. В навечерието на състезанието администрацията изненада кърджалийските ватерполисти с ново модерно електронно табло, което е мобилно и ще може да се ползва, както на открития, така и на покрития басейн.

нж

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Нов Живот is Stephen Fry proof thanks to caching by WP Super Cache